Search
Close this search box.
Notes

New World Magazine Interview

Predrag Milovanovic

The original note in Serbian:

Kada je u pitanju Genfest, a samim tim i moje lične impresije, već na samom početku bih istakao to da mi je trodnevno druženje na ovogodišnjoj manifestaciji pokazalo i dokazalo da svet u kome živimo može biti dosta prijatnije i lepše mesto za život. Zaista sam osetio da život u zajednici, miru i ljubavi nije utopija. Naravno, moramo priznati da nismo savršeni, te tako moramo biti svesni i toga da život ne može biti idealan i savršen u onoj meri u kojoj to možda očekujemo, ali svakako može biti dosta bolji. 

Takođe, istakao bih i lično mišljenje, odnosno, svest o tome da suštinske probleme, ratove i neprilike u svetu, zapravo pokreću i izazivaju određeni istaknuti pojedinci – negativci, i to najčešće kao samoproklamovani predstavnici naroda kojima pripadaju. Ono što me je navelo na takav zaključak, jeste upravo sama atmosfera ovogodišnjeg Genfest-a, atmosfera istinske ljubavi. Zaista, nikakav problem nije bio susresti se, Srbinu i Hrvatu, Amerikancu i Sirijcu, Egipćaninu… Nemcu i Kinezu, Francuzu, Rusu, Englezu, Japancu… i sve to bez ijednog incidenta. Šta više – potencijalno očekivana komešanja, nervozu ili netrpeljivost, zamenili su zagrljaji, poljupci i hiljade zajedničkih fotografija. 

Pitamo se, kako onda rešiti sve aktuelne probleme koji su nesumnjivo danas prisutni u svetu?

Moj odgovor bi bio taj da, kada ne bismo ljudima oko sebe činili ono što ne bismo ni sebi samima – problem bi bio rešen. Kada bismo drugima činili samo ono što bismo i sebi samima, zapravo – problema ne bi ni bilo.

Predrag Milovanovic

Share this Note: